23948sdkhjf

Entreprenörer bakom merparten av våra svenska innovationer

Fler än hälften av alla svenska innovationer kommer till genom entreprenörer som samverkar med kunder i syfte att producera bättre, billigare produkter eller produkter inom ett nytt marknadssegment.
En ny innovationsdatabas över svenska innovationer, Swinno, visar att svenska företag som introducerar innovationer drivna av vetenskapliga landvinningar eller ny teknologi inte utvecklas snabbare än företag som ägnar sig åt marknadsdrivna, entreprenöriella innovationer, skriver Entreprenörsforum.

Databasen innehåller fakta som tyder på att entreprenöriellt handlande, snarare än universitetsforskning, ligger bakom en majoritet av svenska innovationer, skriver forskning.se.

Vidare går det att utläsa att de övergripande tillväxtmönstren för företag som introducerat olika innovationer mellan 1997-2007 inte märkbart skiljer sig åren efter det att en ny innovation introducerats på marknaden. Istället visar det sig att företag med marknadsdrivna innovationer växer betydligt snabbare. /Entreprenörskapsforum, forskning.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062