23948sdkhjf

Smått och gott från Industrimässorna

Med mottot att visa innovativa nyheter, morgondagens trender och banbrytande teknik för effektiv, modern och lönsam produktion attraherade årets Industrimässor i Malmö besökare från fem olika branscher under ett och samma tak.
Den 25 till 26 mars arrangerade Easyfairs Industrimässorna Sverige/Danmark 2015 där besökarna träffade utställare såväl från underhållsbranschen som logistik-, automations-, förpacknings- och processindustrin. Bland utställningens närmare 250 utställare rymdes även en del guldkorn för Plastforums läsare.

Börje Larsson från Cascade Control AB berättade om företagets produkter och kompetens inom mätteknik och CAD/PLM. På plats fanns en helautomatisk robotcell, som funnits på marknaden sedan ett år tillbaka för snabb och beröringsfri mätning av lite större produkter och CAD.

Per Nilsson från System 3R berättade att företaget är nischat inom robotiserad hantering av fåstycksprodukter.

-Det går dåligt för Sverige idag men boomen är betydligt större i andra delar av Europa, sa han och tillade att ungefär 60 procent av företagets order kommer från Europa idag.

Agaria AB är involverat i flera projekt idag. Bolaget ägs sedan 2010 av Jonas Axelsson som köpte tillbaka bolaget då dess ägare sedan 2007 gått i konkurs. Han berättade om en relativt ny laserrengöringsteknik från huvudmannen Cleanlaser, där formverktyg rengörs på ett skonsamt sätt med laser. I sin palett av behandlingstekniker har företaget även plasmateknik, att implementera direkt vid maskin, vid behov av att skapa bindningar mellan normalt oförenliga material i 2-K formsprutning eller extrudering.

Danska Aquila Triventek demonstrerade finessen med att rengöra varma formverktyg med kolsyreis. Företaget tillverkar sina system i Danmark. Tekniken är skonsam och betydligt än att rengöra med ultraljud eller laser, men ljudnivån är högre sa företagets försäljningschef Kim D. Andersen.

SmartWasher är ett nytt system för miljövänlig rengöring av metalldelar, verktygsdetaljer och annat som blivit kontaminerat av olja, fett sot eller annan smuts. Danska företaget Biotek hade premiärvisning för den svenska marknaden i Malmö. Metoden använder sig av en patenterad metod där endast miljövänliga bioremedieringsvätskor nyttjas i form av en pH-neutral vattenbaserad vätska samt ett avfettningsmedel av hemligt slag. Vätskan är återcirkulerande och processen snabb och effektiv, sa företagets vd Jimmy K. Rydahl. /Malin Folkesson

[gallery columns="3"]

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063