23948sdkhjf

Svensk automatiserad industri har en framtid

-Det är viktigt med konsensus inom svensk industri, men vi måste öka tempot i beslutsfattandet, sa Jan Secher koncernchef för Perstorp AB vid en paneldiskussion på Industrimässorna Sverige Danmark 2015.
Paneldiskussionen handlade om Industrins framtid. Med säker hand förde moderatorn Anna Bellman deltagarna framåt i utfrågningen.

Assisterande professorn vid Avdelningen för Industriell Produktion vid Lunds universitet, Carin Johansson sa att industrin måste veta åt vilket håll den vill gå.

-Svenska företag bli bättre på att skaffa sig beslutsstöd, sa hon.

Företagen måste även anställa ingenjörer som marknaden efterfrågar, sa Magnus Persson, divisionschef och ansvarig för automation inom Rejlers och tillade att svensk automatiserad industri har en framtid och att han ser en trend i att viss industri som tidigare flyttat ut nu kommer tillbaka.

-Industrin i Sverige är inte självklar längre, det är något man måste jobba med kontinuerligt. Det gäller att hela tiden ligga på i utvecklingen och att inte tappa tempo, sa Håkan Nytorp divisionschef för ABB Process Automation i Sverige, och höll med Persson om att viss produktion hålle rpå att flyttat hem igen.

Jan Secher sa vidare att det är oerhört viktigt att svenska politiker ger svensk industri rätt förutsättning för att driva utvecklingen framåt och fastställer ett rambetingelser som den kan förhålla sig inom.

-Då finns stora möjligheter att svensk industri kan ta tillbaka den roll vi hade tillbaka på 80-talet, sa Secher.
-Det är viktigt med konsensus inom svensk industri, men vi måste öka tempot i beslutsfattandet, sa Jan Secher koncernchef för Perstorp AB med mikrofonen i sin hand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062