23948sdkhjf

Macromould investerar och dubblar kapaciteten

Under våren har modell- och formtillverkaren Macromould driftsatt en ny 5-axlig formfräs vilket innebär en fördubblad produktionskapacitet och kortare ledtider.
Investeringen på cirka 3 miljoner kronor genomförs framförallt i syfte att bredda sin synlighet mot bilindustrin, en marknad på stark tillväxt.

- Snart kommer bil- och lastbilstillverkarna att skrika efter komponenter i komposit, vilket det ställer nya krav på underleverantörerna. Där vill vi vara med, säger Gustaf Ekström, chef för det operativa arbetet.

Macromould tillverkar modeller och formar utifrån 3D-ritningar, främst för kunder inom båt-, flyg- och byggindustrin. Med den nya investeringen, förstärker företaget sin kapacitet att producera modeller i mindre skala och med ännu högre precision.

Så sent som 2012 var företaget ett konkursdrabbat bolag. Samtidigt förvärvades Bandstål AB på samma ort. Företaget är ett stålservicecenter som levererar plåt till tillverkningsindustrin. Med den nya ledningen fick företaget en ny vändning. Omsättningen mer än fördubblades under 2014, från 5 till 10 miljoner, och rörelseresultatet under året var över 20 procent.

- Snart kommer bil- och lastbilstillverkarna att skrika efter komponenter i komposit, då vill vi vara med, säger Gustaf Ekström, chef för det operativa arbetet på MacroMould.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079