23948sdkhjf

Flyttar fokus mot applikationsutveckling

Nexam Chemicals i Lund meddelar att företaget till viss del ska flytta fokus från att enbart fokusera på utveckling, tillverkning och försäljning av unika tvärbindningskemikalier till polymerindustrin - till mer konkret applikationsutveckling.
I januari i år, antog Anders Spetz utmaningen att ta vid som vd för företaget. Efter en genomlysning av bolagets verksamhet anser han att bolaget bör fokusera på konkret applikationsutveckling. Det som föranleder den dramatiska förändringen är att Spetz i sin genomlysning av bolaget kunnat konstatera att bolaget under förra året inte levererade, i linje med sina egna eller andras förväntningar.

I ett pressmeddelande skriver Anders Spetz att Nexam ska gå från en långsam, flerårig, affärsutvecklingscykel, inriktad primärt mot forsknings- och utvecklingskunder, till en snabbare, halvårslång, affärsutvecklingscykel, där företaget bearbetar kunder inom konvertering, kompoundering och återvinning av plast.

-Vi breddar kundbasen genom att flytta oss längre fram i värdekedjan, skriver han.

Målet är att bolaget ska utvecklas från en organisation där merparten av resurserna arbetar med utveckling, till en organisation där en betydande del av resurserna allokeras mot försäljning och applikationssupport.

I pressmeddelandet betonar Spetz att företaget utvecklas positivt inom högprestandapolymerer, särskilt för polyimider, men att detta är relativt liten marknad med begränsad volym- och lönsamhetspotential.

Parallellt med förändringarna inom bolaget kommer en översyn av bolagets kostnader att genomföras. Bolaget har initierat ett kostnadsbesparingsprogram som märkbart ska sänka kostnaderna redan under innevarande år. /Nexam, Industrinyheter.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063