23948sdkhjf

Folien med syreabsorberande egenskaper

Albis Plastic har i samarbete med Jura-Plast utvecklat en treskikts LDPE och PP-folie med syreabsorberande egenskaper.
Folien kan produceras såväl för att ge en permanent försegling som med "avskalningseffekt" mot PP. Den kan även fås med Corona förbehandling.

Jürgen Müller, vd på Jura-Plast säger att foliens järnbaserade absorber gör det möjligt att tillverka skikt på endast 20µm tjocklek.

-En PE- eller PP-baserad film av denna typ med en A/B/A-struktur har en total tjocklek på endast 40µm. Det är även möjligt att tillverka andra skikttjocklekar, till exempel med en A/B/C-struktur, säger Müller.

Roland M. Schultz, marknadschef för affärsområdet Packaging på Albis säger att A/B/A Shelfplus O2 folien förenklar för tillverkare av påsar, ståupp-påsar och lockfolier att genomföra projekt med aktiv förpackningsteknologi, även utan egen folietillverkning.

Trenden mot fler naturliga livsmedel med färre konserveringsmedel, tillsatser och färgämnen innebär en ökad syrekänslighet, vilket är ytterligare en anledning att använda syreabsorbenter. Även små tätningsdefekter på upp till 10 µm, så kallade " stickhål", kan kompenseras över en längre tid genom att använda den nya folien, skriver Albis i ett pressmeddelande.

O2-absorbern testas för närvarande även flera olika filmapplikationer. Bland annat har en En fem-skiktsfolie har försetts med Shelfplus O2 för användning i tuber inom den kosmetiska industrin.

En studie genomförd av Fraunhofer IVV studie visar att tuber tillverkade av Albis nya foliematerial blockerar all intrång av syre i förpackningen i fyrtiotre dagar efter fyllning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078