23948sdkhjf

Svensk kompositmodul tar upp upp kampen med trä och stål

Karlstadsföretaget Mobile Composite Solutions har utvecklat ett kompositkoncept för byggnation av hallar. Ambitionen är att det ska bli ett konkurrenskraftigt alternativ till hallar som byggs med trä- eller stålstommar.
Mobile Composite Solutions är ett ungt företag från 2012, som tillverkar mobila, stabila och mångsidiga struktur av komposit, för användning i alla klimat och miljöer runt om i världen

Företagets grundare Marcus Norström säger till Plastforum att det handlar om vakuuminjucerade moduler tillverkade av glasfiberarmerad polyester och en ny typ kärnmaterial. Vilket vill han inte avslöja

-Den stora fördelen med vårt koncept är att modulerna enkelt kan lastas på en lastbil och väl på plats snabbt monteras och efterinstalleras, säger Norström.

Just nu håller företaget på att bygga sin första hall, vilken ska stå klar som referensobjekt till ett Näringslivsforum den 13 mars.

– Vår hall blir ungefär 25 procent billigare än motsvarande i stål, och vi är övertygade om att det finns en marknad, säger företagets vd Magnus Albinsson till Värmlands Folkblad.

Till Plastforum säger Norström att kompositkonceptet är okänsligt för vatten och fukt, vilket gör att de hygienska egenskaperna gör den här typen av installationer väldigt intressanta för företag som arbetar med matproduktion av olika slag, och som är i behov av en produktionshall eller förrådsbyggnad.

Då systemet är mobilt är investering låg jämfört med andra fasta koncept. Systemet är patenterat sett såväl till materialval som konstruktion och hopfogningsmetodik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064