23948sdkhjf

Prestigefyllt pris till ung dansk forskare

Plastindustrins Forsknings- och Utbildningspris, FOUU Award, i kategorin Kompositer, går i år till Ismet Baran, som nyligen avslutat sitt doktorandprojekt vid DTU Mechanical Enginnering.
Ismet Barans projekt går under titeln "Modellering av pultrusionsprocessen för blad till havsbaserade vindkraftverk”.

Syftet med Kompositsektionens FoUU Award är att främja medvetenheten och intresset för kompositmaterial bland studenter och samtidigt stärka samarbetet med landets lärosäten, skriver Teknovation.dk.

I sin motivering skriver juryn att Kompositsektionens styrelse valt att tilldela Ismet Baran, som i sin doktorandprojekt vid DTU har utfört industriellt relevant modelleringsarbete gällande pultrudering. Syftet med Barans arbete har varit att undersöka möjligheten att producera ett 20 Megawatt vertikalt vindkraftverk.

Projektet har varit en del i det 4-åriga EU-projektet Future Deep Sea Wind Turbine Technologies, DeepWind, lett av DTU Wind Energy i samarbete med DTU Maskinteknik, TU Delft, TU Delft, NTNU, AAU, NREL , Statoil och Vestas.

Ismet Baran tar emot sin utmärkelse vid Kompositsektionens årsmöte den 18 juni i Middelfart och på den internationella konferensen ICCM20 i Bella Center i juli, då han presenterar de viktigaste slutsatserna av sitt doktorandprojekt. /Teknovation.dk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078