23948sdkhjf

Kartongjätte tar upp kampen mot plastskräp i världshaven

Leverantören av fiberbaserade förpackningsmaterial, BillerudKorsnäs, inleder  ett samarbete med den franska forskningsplattformen Tara Expeditions gällande konsekvenser av plast i haven.
Åtta miljoner ton plastskräp sköljs ner i havet varje år. Vad som händer med denna plast och hur den påverkar haven, djur och människor, saknas det tillförlitlig forskning om. För att fylla denna kunskapslucka har Tara Expeditions genomfört flera forskningsexpeditioner vars huvudsyfte har varit att samla och förstå plastens effekt på det marina ekosystemet.

-Genom resultaten från dessa forskningsexpeditioner vill vi upplysa allmänheten om att en beteendeändring är nödvändig samtidigt som vi vill påverka beslutsfattare att begränsa plastnedskräpningen. Ett annat viktigt mål för oss är att uppmuntra näringslivet att utveckla innovativa alternativ till plast, säger Romain Troublé, generalsekreterare Tara Expeditions.

Samarbetet inleds genom att BillerudKorsnäs deltar som partner på “Beyond Plastics Med”, en internationell miljökonferens i Monaco som Tara arrangerar tillsammans med andra organisationer. I samband med konferensen kommer BillerudKorsnäs i en presentation att föra fram hur företagets innovationsarbete och produkter kan vara ett bidrag till att lösa utmaningen med plast i haven.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078