23948sdkhjf

Tekniska Högskolan i Jönköping tar in plast i utbildningen

Maskinteknik med inriktning produktutveckling och design breddar utbildningen med plastkonstruktion till hösten. Inslaget välkomnas av plastindustrin.
Thomas Arnell, avdelningschef för avdelningen Produktutveckling, säger att utbildningen sedan länge varit väldigt fokuserad på gjutning av metalliska material. När han tillträdde som avdelningschef för produktutveckling i fjol somras, drog han därför igång en diskussion om att utbildningen måste få innehålla mer plastkonstruktion, vilket välkomnas av branschen.

-Det handlar inte om något ny utbildning utan snarare att vi modellerar om våra kurser så att vi även får med plastkonstruktion i programmet, säger Thomas Arnell till Plastforum.

På sikt skulle det kunna innebära att utbildningen ökar plastdelen även mot plastforskning, men där är man inte idag.

Idag finns det en kurs som heter Produktutveckling. Under hösten kommer den under tre till fyra veckor att fokusera på enbart plastkonstruktion. Under kursen kommer eleverna bland annat att få till uppgift att konstruera en motorsåg av polymera material. Även andra kurser som Tillverkningsteknik kommer att få ett inslag av plast.

Utbildningen Maskinteknik, inriktning produktutveckling och design, ger en högskoleingenjörsexamen och teknologie kandidatexamenen, 180 hp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391