23948sdkhjf

Perstorps nya Oxo-fabrik redo att kickas igång

Perstorps största investering någonsin är avslutad i Stenungsund. Företaget ökat sin totala Oxo-kapaciteten med 150.000 ton per år och kan därmed sälla sig till den lilla skaran av fullt ut integrerade leverantörer av mjukgörare.
Perstorps vice vd, Magnus Lannér, säger att den nya Oxo-fabriken, i vilken företaget ska tillverka aldehyder och derivat, är ett bevis på företagets engagemang för PVC-industrin.

Den nya Oxo-anläggningen möjliggör även att företaget kan producera n-valeriansyra och 2-propylheptanol (2-PH), viktiga intermediatorer för smörjmedel, lim och tensider.

I ett pressmeddelande skriver företaget att uppstarten av den nya anläggningen varit framgångsrik. Produktion av viktiga nyckelråvaror för PVC-mjukgörare, valeraldehyd och 2-propylheptanol, samt tillhörande kemikalier kommer att väsentligt utökas vid Perstorps huvudanläggning i Stenungsund.

-Den här investeringen stärker vår marknadsposition, och eftersom den nya Stenungsundsanläggningen är helt integrerad uppströms, kan vi erbjuda våra kunder en nivå av tillförlitlighet, konsekvens och anpassning som våra konkurrenter kommer att finna svårt att matcha, Jerker Olsson, vice vd för affärsområde Oxo. /Perstorp
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063