23948sdkhjf

Lika aktuellt nu som då

I februari år 2000, för exakt 15 år sedan, skrev Plastforums dåvarande chefredaktör Peter Olofsson, den första ledaren i den sammanslagna Plastforum Nordica, i den berättade han om att man satsade på tre specialutgåvor; jag citerar: ”Dessutom satsar vi på tre specialutgåvor kallade Bil, Komposit respektive Medicin. Var och en av dessa kommer att gå på djupet vad gäller plastrelaterad utveckling inom dessa specialområden”. Slut citat.

I år gör vi nästan likadant, fast ändå annorlunda. Vi gör sex vanliga printutgåvor av Plastforum och två digitala editioner, med tema ”Medicinteknik – Hälsa/Sjukvård”, och ”Design & Funktion – Inspiration och framtid”. Så i år gör vi nästan likadant som mina framsynta kollegor gjorde för femton år sedan. Fast vi är digitala, istället för att göra bilagor som de gjorde då. Och jag kan konstatera att plastindustrin fortfarande är lika aktuell och framsynt som för femton år sedan, visst har utvecklingen gått framåt och teknikerna förfinats, men jag är glad över att vara en del av den svenska och skandinaviska plastindustrin.

Till sommaren, kommer vi liksom förra året, att arrangera en seminariedag med temat plast, miljö, innovation/utveckling och återvinning, tillsammans med vår systertidning Recycling. Vecka 26 smäller det i Båstad, vi återkommer med närmare programdetaljer, men jag kan redan nu utlova att det blir ett spännande, fullspäckat och lockande program, med något för alla.

Kanske kan det vara så att någon om femton år blickar tillbaka i gamla utgåvor av Plastforum och då ser att vi var lika aktuella då som nu.

Martin Dyberg

Chefredaktör

Plastforum

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425