23948sdkhjf

PUR-system med lång öppen bearbetningstid

Huntsman har tagit fram ett polyuretanharts system som härdar extremt snabbt och möjliggör produktion av högtemperaraturtåliga verktyg och friformsframställda modeller.
Med sin höga temperaturtålighet öppnar det nya PUR-systemet upp för en rad möjligheter inom en rad olika sektorer, som flyg-, bil-, marin och varvsindustrin.

Systemet, Vitrox EST, har en glasomvandlingstemperatur (Tg) på 200 °C och högre, och erbjuder produktdesigners, verktygstillverkare ett nytt polyuretanalternativ till andra härdbaserade verktygsprodukter.

Systemets snabba härdningsfunktioner gör det möjligt att avsevärt minska cykeltiderna på formurtagning och tillverkning, vilket bidrar till en ökad produktiviteten, sänkta energikostnaderna och minskade koldioxidutsläpp.

Systemet kan vidare skräddarsys så att formuleringen passar kundens specifika krav. Dess höga Tg-egenskaper innebär en konstant termisk expansionskoefficient (CTE) från rumstemperatur till 200 °C.

En av flera processfördelar innefattar en lång öppen “pot life” på fem till 20 minuter, samt låga viskositet. Vidare är systemet användbart även i lågtrycksgjutmaskiner. / Huntsman
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078