23948sdkhjf

Materialtorkar för små mängder

Tyska Motan-Colortronic har tagit fram en serie torkar som anpassats för formsprutning av mycket små detaljer. Små materialmängder är ofta ett problem att hantera under kritiska omständigheter.
Den nya Luxor CA S-serien av tryckluftstorkar har trattvolymer från 0,75 liter upp till fem liter. Utformningen ger en helt säker hantering, fritt från spill eller föroreningar. Den kompakta utformningen gör att produkterna passar utmärkt under trånga förhållanden och är därför enkla att placera på ett optimalt sätt.

Tryckluft innebär att torr processluft med låg daggpunkt skapas och därefter värms, vilket ger en både skonsam och effektiv torkning. Konceptet kräver ingen desickant och passar därför utmärkt för renrumsbetingelser.

Temperaturfönstret i dessa mikrotorkar är brett, från 30°C upp till 180°C, vilket innebär att de flesta plastmaterial kan torkas. Behållaren är genomskinlig vilket underlättar visuell kontroll för operatören.

För den medicintekniska sektorn har företaget även utvecklat Ultrablend för exakt dosering och blandning av fririnnande råmaterial, som granulat och additiver av olika slag. Denna gravimetriska utrustning är extremt exakt och uppfyller medicinsk standard.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062