23948sdkhjf

Högkvalitativa apparatytor med PUR

Schweiziska Emaform AG gör avancerade medicintekniska utrustning som har en extremt tuff kravspecifikation. Tillsammans med Bayer MaterialScience har man utvecklat en hygienisk ytbeläggning av polyuretan.
Det handlar om ett ytterskikt av integralskum. I de avancerade medicintekniska utrustningarna har även maskinkåpan hårda generella krav på funktionalitet, design, styrka och brandsäkerhet. Ytskiktet i sin tur ska bland annat klara hårda hygienkrav, ha hög reptålighet och utmärkta långtidsegenskaper.

Dessutom ska ytan appliceras i en kostnadseffektiv process, där bussningar och gängor inkluderas i formningsprocessen. Akrylglas och metallskivor kan placeras i formen och skruvas fast efteråt i en snabb och effektiv tillverkningsprocess som passar små och medelstora produktserier. Systemet minskar eftermonteringen högst påtagligt, vilket spar kostnader.

Själva integralskummet ger en sandwichstruktur med hård yta, utmärkt styvhet och med låg vikt tack vara den mikroporösa strukturen. Konceptet passar utmärkt för tunnväggiga applikationer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078