23948sdkhjf

Mer färg för FDM

Stratasys har lanserat ett rejält utökat färgsortiment för ASA och förstärker nu sina digitala material med produkter inte bara när det gäller egenskaper, utan även i form av breddade applikationsområden.
ASA introducerades så sent som i september förra året och kan betraktas som ett allsidigt FDM-material som kan användas brett för exempelvis prototyper, tillverkningsverktyg och för tillverkning av färdiga slutprodukter.

Som komplement till svart och mjölkvit har företaget nu kompletterat med en sprakande färgpalett som innehåller röd, gul, orange, mörk- och ljusgrå, grön, mörkblå och helt vit.

Detta innebär att ASA-sortimentet nu erbjuder det bredaste färgspektrum inom alla FDM-material. Dessutom är det även UV-beständigt. ASA erbjuder även en exceptionell ytfinish och har de i särklass bästa estetiska egenskaperna av alla FDM-material.

Stratasys utökar även sin PolyJet-teknologi, som idag erbjuder mer än 1000 materialval, med 20 tvåkomponentsmaterial som kombinerar produkten Endure med andra basmaterial. Endure Digital Materials gör det möjligt att välja olika Shore A för flexibla material. De styva Digital Materials erbjuder en serie av sex gråtoner och två vita.

Endure är en avancerad simulerad polypropenliknande typ som passar utmärkt för exempelvis konsumentprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111