23948sdkhjf

Svensk överdragshätta av plastfilm redo för världen

Eazycover är en överdragshätta tillverkad av tunn LDPE, med ett band av naturgummi. Bakom produkten står svenska Eazpac som tror att produkten snart kan bli en miljardindustri.
Det skånska företaget står bakom såväl utveckling och produktion. Produkten är i dagsläget patentskyddad i Sverige, USA, Kina, Ryssland och Australien, och flera andra stora internationella marknader står på tur.

Produkten är i synnerhet framtagen för restauranger och hushåll. Under året kommer produkten finnas i samtliga ICA-butiker.

-Idén är egentligen en vidareutveckling av badmössan. Den föddes ur irritation över att det är så svårt att hantera vanlig plastfilm som bara klibbar, klistrar och är en allmänt frustrerande produkt, säger Hassan Moghaddam vd på Eazpac till skane.com

I dag säljs produkten till privatmarknaden i en rad svenska och danska butikskedjor. Plasthättan finns också hos flera hotell-, restaurang- och cateringgrossister.

Då produkten inte har några kulturella barriärer beräknas den potentiella världsmarknaden för både restauranger och hushåll handla om 130 miljarder hättor per år, tror företagets vd.

-Jag började arbetet med att utveckla Eazycover 2007. Produkten har därefter fått allt större spridning och förra året fick vi öka antalet produktionsskift för att möta efterfrågan från både restauranger och privatkonsumenter, säger Hassan Moghaddam.

Företaget har sin utvecklingsavdelning och bolagsledning i Malmö. Produktionen sker i Holsbybrunn nära Vetlanda.

Företaget har i dag sju anställda. /skane.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078