23948sdkhjf

Profilextrudering en stabil business

Brittiska konsultföretaget AMI har gjort en omfattande undersökning av läget för europeiska extruderare som ägnar sig åt profiltillverkning. Över lag kan sägas att det läget är stabilt och att de allra flesta ser framtiden an med tillförsikt.
De totalt drygt 900 företagen konsumerar 1,8 miljoner ton termoplastråvara. Produktvariationen är stor, men fortfarande är styv profil för fönster, dörrar och andra ramverk det i särklass största området. Växer kraftigt gör fordonsapplikationer och olika typer av decking.

Största materialgruppen är fortfarande PVC, som står för hela 90 procent. resterande fördelar sig mellan material som polyeten, polypropen, TPE och träplastkomposit.

Styva profiler som fönsterprofiler och olika profiler till byggbranschen svarar för 60 procent av den totala produktionen och bearbetarna är ofta mycket stora tillverkare som använder tusentals ton råmaterial per år.

Styva profiler används även i allt större utsträckning inom möbelindustrin, inte minst i Italien. Tyskland är däremot den största totalmarknaden för extruderade profiler i Europa och stårvolymmässigt nästa hälften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063