23948sdkhjf

Europeiska plastindustrin delvis återhämtad

Värdet av den europeiska plastformsprutningsindustrin stod 11 procent högre under 2014 än före krisen.
Fast värdet av processade polymerer är fortfarande något lägre (7 %) än det var under 2007, skriver konsultföretaget AMI Consulting, i en ny rapport. En betydande del av värdeökningen är dock kopplad till högre råvarukostnader.

Den globala lågkonjunkturen har påskyndat processen med rationaliseringen av den europeiska plastindustrin, vilken pågått i flera år, framför allt i Västeuropa. Enligt AMIs databas över formsprutande företag, har mer än 8.500 olika industriföretag runt om i Europa berörts av av strukturella förändringar. Företagen är att från små familjeägda företag upp till multinationella koncerner. Västeuropeiska företag har upplevt flest sammanslagningar, då fler än 2000 formsprutningsanläggningar stängts ner sedan 2007.

I Central- och Östeuropa har nedläggningar mer handlat om att nya aktörer tagit vid, då regionen fortsätter att locka en hög nivå av nya investeringar.

Den totala nedgången av antalet formsprutande verksamheter förväntas sakta ner, men AMI prognostiserar att Europa kommer att förlora ytterligare två procent av sina formsprutningsfabriker fram tills 2018. Dock förväntas efterfrågan på polymerer och värdet av formsprutande produkter öka inom nästan alla marknadssegment. Den ökade efterfrågan kommer därför att mötas av en mindre, men ändå mer kostnadseffektiv, strategiskt placerad leverantörsbas. / AMI Consulting
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063