23948sdkhjf

Skarpare reaktionsprocessmaskiner mot bilindustrin är målet

KraussMaffei och 3CON Anlagenbau har undertecknat ett samarbetsavtal gällande utveckling av utrustning för olika typer av reaktionsprocesser.
Målet är att finna bättre systemlösningar, i synnerhet för tillverkning av inredningsdetaljer inom fordonsindustrin.

Båda parter arbetar sedan länge mot fordonsindustrin med att på olika sätt erbjuda skräddarsydda lösningar. KraussMaffei har redan idag maskiner och produktionslinjer för RIM (reaktionsformsprutning) för framställning av skummade eller baksidesskummade bildelar med ytor med krav på en hög estetisk kvalitet.

3Con Anlagenbau GmbH, är specialiserade på laminering, varmformning och ett antal folietekniker. Tillika har företaget ett stort antal internationella patent, som inkluderar nya system för vakuumlaminering med kortare cykeltider och materialbesparingar.

Vidare har 3Con en egenutvecklad ESL-prosess (Exact Shape Laminating), en lamineringsprocess med väldigt låg materialförbrukning, jämfört med andra konventionella metoder, skriver KraussMaffei i ett pressmeddelande.

Från vänster; Nicolas Beyl, vd för segmentet reaktionsprocessmaskiner hos KraussMaffei Group, och Hannes Auer, koncernchef och grundare av 3CON.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11