23948sdkhjf

Obama ger klartecken för institut om avancerade kompositer

Dow Chemical Company har i samarbete med DowAksa, och ett konsortium av kompositrelaterade företag och statliga organisationer blivit utvalda av Obama Administration att upprätta ett institut för avancerade kompositinnovationer
The Institute for Advanced Composites Manufacturing Innovation, IACMI, ska ha till uppgift att främja kunskapsläget och kommersialiseringen av kompositteknologi med kolfiber. Satsningen genomförs som ett svar på marknadens krav på starka och lätta material. För detta skapas nu en plattform för att övervinna tekniska och ekonomiska hinder för storskaligt bruk av kolfiberkomposit i en mängd olika industriella sektorer inklusive tryckkärl, infrastruktur och vind, och fordonsindustrin, rapporterar Dow.

Ett projekt inom vilket IACMI kommer att verkar som strategisk plattform, är samarbetet mellan Ford och DowAksa gällande utveckling av kolfiberkvaliteter för fordonsindustrin.

DowAksa, ägs till lika delar av Dow och turkiska Aksa Akrilik Kimya Sanayii AS, en av världens största akrylfibertillverkare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189