23948sdkhjf

Plastbranschen vill bygga musklerna i Europa

"Manifest för plastindustrins konkurrenskraft i Europa" är en uppmaning till EU:s beslutsfattare att ansluta sig till industrins ansträngningar att utveckla plastbranschen i Europa.
Genom manifestetet vill branschorganisationerna PlasticsEurope och EuPC (European Plastics Converters) sätta fokus på att stöd från beslutsfattarna är avgörande för plastindustrin och för att driva den ekonomiska tillväxten i Europa.

Plastindustrin bjuder in beslutsfattare till gemensamma åtgärder för en hållbar tillväxt i Europa. I ett pressmeddelande från branschorganisationen IKEM, skriver de att europeisk plastindustri står för en positiv handelsbalans på 18 miljarder Euro (165 miljarder svenska kronor) och är en viktig ekonomisk aktör för EU.

Mellan 2003 och 2012 stod plastindustrin för vart 25:e patent som lämnades in av industrin. Dessutom är plastindustrin en strategisk del av hela den europeiska tillverkningsindustrin. Utvecklingen inom plastindustrin har därför en dominoeffekt på andra viktiga delar av ekonomin.

– Plastindustrin är viktig om vi ska få koldioxidsnål resurseffektiv ekonomi i Europa, därför behöver vi utveckla plastindustrin. Plast är särskilt bra om politikerna vill åstadkomma en cirkulär ekonomi, då materialet går att återanvända. Dessutom borde vi i Sverige kunna utnyttja en del av vår skogsråvara till plasttillverkning, säger Magnus Huss, förbundsdirektör för branschorganisationen. /IKEM.

Magnus Huss, förbundsdirektör för branschorganisationen IKEM.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068