23948sdkhjf

Unik skumteknik delges exklusivt till bred maskintillverkare

Amerikanska materialspecialisten Trexel och maskintillverkaren Milacron har ingått ett partneravtal som gör det möjligt att införliva tekniken MuCell i tillverkarens formsprutningsmaskiner.
MuCell är en skumteknik vilken tillför kväve eller koldioxid i plastsmältan då den befinner sig i ett visst tillstånd. När smältan når skruven frigörs bubblorna ut i verktyget.

Fördelen med att använda sig av denna teknik är att den gör det möjligt att minska vikt, cykeltid och reducera nödvändig låstid och samtidigt ge de formsprutade detaljerna en ökad dimensionsstabilitet, enligt Trexel.

Avtalet ger maskintillverkaren rätten att sälja gasdoseringsutrustning direkt till sina kunder under varumärkerna Milacron, Ferromatik, Uniloy och Mold-Master, och samtidigt överföra driftsrättigheterna i enlighet med Trexels patent till slutanvändare, utan extra avgifter eller kostnader, rapporterar European Plastics News.

-Avtalet kommer att omfatta såväl formblåsnings-, som formsprutningsmaskiner, säger Trexels vd och koncernchef Steve Braig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.425