23948sdkhjf

Corbion Purac blir PLA-producent

Bioplasttillverkaren Corbion Purac, meddelar att företaget har för avsikt att öka sin produktionskapacitet av polymjölksyralaktid, och investerar i en anläggning om 75 kTpa.
Företagets vd Tjerk de Ruiter informerade om den planerade kapacitetsökningen i samband med att företaget delgav sin uppdaterade strategiska inriktning för 2015 - 2018.

-Som en del av vår strategiska översyn har vi sett att det finns en attraktiv efterfrågan på PLA, om än i en lägre tillväxttakt än tidigare antagits. Med tanke på vår starka position inom mjölksyra, och marknadens behov av en andra PLA producent, planerar vi att integrera i bioplaster i vår värdekedjan, från att vara en laktid-leverantör till en PLA producent, sa de Ruiter.

Företaget har för avsikt att investera i en 75 kTpa PLA-anläggning i Thailand.

-Vi kommer bara att gå igång med den här investeringen om vi kan säkra åtminstone en tredjedel av anläggningens kapacitet i PLA-volymer från kunder, säger de Ruiter.

Corbion Purac kommer även fortsättningvis även att sälja laktider till både sina befintliga och nya PLA-polymerisationskunder.

Tjerk de Ruiter, vd för Corbion Purac som nu tar steget och blir producent av PLA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064