23948sdkhjf

Stärkt resultat för Nolato

I sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet redovisar Nolato ett rörelseresultat på 112 miljoner kronor samt en rörelsemarginal på 10,2 procent. Den stärkta marginalen förklaras av ett fokus på effektivitetsförbättringar, förnyad produktportfölj samt en flexibel kostnadsstruktur.
Koncernens omsättning uppgick till 1.095 miljoner kronor, vilket är något lägre jämfört med 1.119 miljoner kronor för motsvarande period i fjol. Rörelseresultat var 112 miljoner kronor, vilket däremot var hela nio miljoner kronor högre jämfört med motsvarande kvartal ifjol.

– Vårt effektiviseringsarbete och lönsamhetsfokus bär frukt. Trots den något lägre omsättningen är koncernens rörelsemarginal en hel procentenhet högre jämfört med fjolåret. Samtidigt har vi färdigställt ny produktionskapacitet i Kina, Ungern och Malaysia för framtida tillväxt, säger Nolatos koncernchef Hans Porat.

Koncernens tre affärsområden ökade samtliga sin EBITA-marginal. Däremot minskade omsättningen för såväl affärsområde Industrial som Telecom.

– Med en stark finansiell ställning har vi förutsättningar att investera i såväl organisk som förvärvad tillväxt inom Nolato Medical, medan vi ska växa med större utvalda kunder i norra och centrala Europa inom Nolato Industrial. Inom Nolato Telecom fortsätter vi att stärka vår nischposition med god lönsamhet genom tekniskt avancerade lösningar och en fortsatt satsning på EMC, elektromagnetisk avskärmning, säger Hans Porat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11