23948sdkhjf

Pris till NASA och Boeing för kompositpanelsystem

Amerikanska kompositmässan CAMX, som arrangerades för första gången i år, har tilldelat sin första Award. Priset gick till Nasa och Boeing för deras gemensamma kryotankprojekt.
http://youtu.be/qkGI6JeNY0E

Priset, CAMX Awards är instiftat för att erkänna "innovationer och innovatörer som formar framtiden för kompositer och avancerade material på marknaden."

Två utmärkelser delades ut; The Combined Strength Award - gick till Nasa och Boeing för sitt The Composite Cryotank Technologies & Demonstration projekt (CCTD) för “en kompositprodukt som visar vikten av ett lagarbete för att producera ett exempel på bästa användningen av kompositmaterial för att lösa ett problem”.

Det andra priset; The Unsurpassed Innovation Award - gick till Composite Panel Systems LLC för sina Epitome Quality Foundation Walls.

En sammansatt produkt som uppvisar “en ny design för att skapa en produkt med potential att väsentligt påverka nya marknader”.

Inom kryotankprojektet har de båda parterna utvecklat en kryotank på 5,5 meter i diameter för raketbränsle. Tanken är byggs av Boeing med hjälp av automatiserad fiberplaceringsteknologi.

-Vi är nu ett steg närmare att demonstrera en teknik under flygning som kan minska vikten på rakettankar med 30 procent och minska kostnaderna med minst 25 procent, säger John Vickers, projektledare för CCTD.

CAMX (The Composites och Advanced Materials Expo), är ett gemensamt arrangerat expo av amerikanska Composites Manufacturers Association (ACMA) och Sällskapet för främjande av material och processteknik (Sampe). /Reinforced Plastics, Nasa.

Videon: NASA testar sin stora raketbränsletank.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078