23948sdkhjf

Årets Gasell från Kronobergs län

Ljungbyföretaget Ljungby Komposit, har utsetts till Årets Gasellföretag i Kronobergs län bland 14 nominerade företag. Företaget är en avknoppning från Polytec Composites.
Plastforum träffar Anders Werner och Ulf Werneström, som äger företaget till 75 procent, tillsammans med ytterligare tre ägare. Resterande 25 procent ägs av Polytec Composites.

Ägarskiftet skedde för fem år sedan. Idag har företaget 17 anställda och redovisar en omsättning på 20 miljoner kronor.

-Vi flyttade in i nya och större lokaler i fjol för att vara rustade inför framtiden, säger Anders Werner.

Företaget producerar kompositdetaljer på underleverantörsbasis med en rad olika processer som VARI, RTM, SMC, GTM/LFR med flera.

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla sju kriterier. Företagets fyra senaste årsredovisningar ligger till grund för undersökningen. En Gasell har en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, minst tio anställda, minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret, ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt, i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner samt har sunda finanser.

Anders Werner och Ulf Werneström, delägare till Ljungby Komposit vilket utsetts till Årets Gasell från Kronobergs län.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063