23948sdkhjf

Unik kompositutbildning lockade 17 studenter

För drygt en månad sedan drog en ny tvåårig yrkeshögskoleutbildning igång vid Campus Varberg. 17 studenter från hela landet finns nu på plats för att om två år slussas ut som nybakade komposittekniker.
Svensk Kompositförening höll nyligen konferens i Tylösand på temat Kompositer och Miljö. Under dagen berättade Martina Bengtsson från Campus Varberg om utbildningen.

-Studenterna har alla lite olika bakgrund, men det gemensamt att de alla är väldigt pigga på att söka sig vidare inom kompositindustrin när de är klara, sa hon.

Utbildningen rymmer både teori, praktik, studiebesök och LIA.

Intresset för motsvarande utbildning testade redan för ett tiotal år sedan i Västervik. Då ansökte endast tio personer om en plats. Sju antogs, varav inte ens alla hade behörighet. Idag ser det helt annorlunda ut. Drygt ett trettiotal ansökte om en plats varav 17 med rätt behörighet antogs.

När det blir dags att rulla igång nästa kull, hösten 2016, har Campus Varberg ambitionen att det ska vara 80 till 90 elever som söker.

-En viktig uppgift för alla oss i branschen är nu att försöka erbjuda eleverna praktik och öppna upp för studiebesök. Ge eleverna de förutsättningar de behöver för att komma in i branschen, sa Fredrik Wettermark från Composite Design.

Eleverna kommer från Piteå i norr till Skåne i söder, sa Martina Bengtsson från Campus Varberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062