23948sdkhjf

Mobilt luftkoncept gör renrummet överflödigt

Lancesterbaserade Connect 2 Cleanrooms har utvecklat ett produktkoncept som syftar till att minska kostnaderna vid behov av extrem renhet i enlighet med GMP luftstandard.
Konceptet, HEPA-lite, är en mobil, justerbar renrumsenhet som kan monteras på kritiska delar av en tillverkningslinje. Enheten avger filtrerad luft för att skydda processer från kontaminering, utan att hela maskinen behöva flytta in i en renrumsmiljö.

-Konceptet kan på ett enkelt sätt monteras över en verksamhetskritisk tillverkningsprocess för att uppfylla den nödvändiga luftrenhetsnorm som krävs, utan att behöva flytta hela produktionslinjen till en renrumsmiljö, säger företagets vd Joe Govier, i ett pressmeddelande.

Konceptet kan självfallet inte ersätta renrummet fullt ut, men vid punktvis behov av ett extremt rent område uppfyller enheten gällande normer. Modulsystemet är designat med ultimat flexibilitet i åtanke. Låg, bromsade hjul och vinkeljusterbara ben gör att produkten med lätthet glider under maskiner. C-ramen är byggd enligt skräddarsydda till krav. Enheten är tillika väldigt liten vilket gör den idealisk för arbetsytor där utrymmet är begränsat.

Konceptet, HEPA-lite, uppges vara idealisk för användning på formsprutningsmaskiner, till exempel för att skydda formverktygsområdet, och kan anpassas för användning på transportörer och processer i den fortsatta flödeslinjen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078