23948sdkhjf

Thaimat kan vara inspirerande

Häromveckan orkade vi inte laga mat en kväll hemma, så vi bestämde oss helt sonika för att åka in till en av stadens restauranger och köpa med oss mat hem. Valet föll på en thairestaurang och vårrullar, kyckling och fläskkött med ris, placerades i jättesmarta förpackningar.
Dels var de värmeavstötande, man brände inte sig när man tog upp dem ur påsen, de var snyggt designade i svart, och locken var multifunktionella, i båda ändarna av locken kunde man vika upp en flärp, antingen för att släppa ut kondens eller svalna av maten, eller så när man använder förpackningarna igen i till exempelvis micron så kan man tillreda maten direkt i dem. Jag som också är redaktör för Plastforums systertidning Recycling, älskar när man kan få med sig exempelvis förpackningar som har en längre livslängd än till att vara förbrukade då man en gång öppnat dem. Återanvändning, det ligger så i tiden, och borde vara självklart, överallt i samhället. De här askarna använder vi nu när vi skickar matsäck med barnen till skolutflykter, till lunchlådor på jobbet eller att frysa in överbliven mat i. Klockrent, och ett restaurangbesök som, trots att maten för länge sedan är uppäten, ännu sänder positiva signaler tillbaka vid tanken på den. Vi kommer helt klart tillbaka.

Små saker som en multifunktionell plastförpackning kan glädja mig länge, hoppas att vi får se fler liknande innovationer och produktlösningar när vi tittar igenom Plastovationers inkomna nomineringsbidrag. När denna tidning ligger i er hand, så har juryn sammanträtt, och tre finalister utsetts i varje kategori, och prisutdelning kommer ske på Elmia Subcontractor den 11 november. Hjärtligt välkomna till vår monter för att titta och känna på finalbidragen, och senare till scenen för att mingla med alla uppfinningsrika innovatörer inom plastsektorn.

Martin Dyberg

Chefredaktör

Plastforum
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079