23948sdkhjf

Emballator Lagan Plast bäst på energieffektivisering

Emballator Lagan Plast är en av tre vinnare av E-Prize 2014.
E-Prize är ett energipris och belönar små och stora företag i Sverige, som på ett innovativt och effektivt sätt arbetar för att spara energi- och samtidigt skapar bättre affärer. Bakom priset står Eon och Veckans Affärer.

Emballator fick priset i kategorin “Små bolag” med motiveringen: Ett målinriktat helhetstänk där energiarbetet gjorts till en del av affärsidén. Effektivisering från fabriksgolv och produkter och som engagerade ambassadörer långt därutanför.

-Vi tittar mycket på helheten och inte bara på investeringar. I vår produktion jobbar vi med att ta fram målbilder förankrade hos medarbetarna och det blir mer som ett lagspel. Det är lagarbetet som gör skillnad och jag likväl som övrig ledning är stolt att ingå i laget Emballator Lagan Plast, säger företagets vd Christian Silvasti.

Företaget har vuxit tio år på raken med ökad produktion samtidigt som koldioxidutsläppen minskat med 90 procent.

I Kategorin “Stora bolag” gick priset till Kemira/Industry Park of Sweden med motiveringen: Tillsammans är ledordet och med en bred samverkan mellan verksamheterna och alla led i produktionen utnyttjar man varandras behov och överskott. Nytänkande och systematiskt arbete med effektivare energianvändning in i minsta detalj. /Veckans Affärer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063