23948sdkhjf

Kiefel förvärvar för tillväxt inom fordonssektorn

Tyska maskintillverkaren Kiefel GmbH, har förvärvat tjeckiska SWA, tillverkare av verktyg, maskiner och system mot fordonsindustrin.
SWAa grundades för mer än 20 år sedan av två ingenjörer från bilindustrins leverantörer. Bolaget har idag omkring 130 anställda. Bolaget är en partner till välkända fordonstillverkare och leverantörer, samt utvecklar och tillverkar verktyg, maskiner och system för tillverkning av kupén, exteriöra delar och akustisk isolering.

Förvärvet ligger i linje med den tillväxtstrategi som Kiefels ägare, Brückner koncernen, har vars mål är att styrka existerande delar av koncernen genom att utöka och bredda sitt sortiment.

Genom att integrera SWA, kommer Kiefel att kunna lägga stansnings- och pressningsteknik till sitt tekniksortiment samt utveckla kompetensen inom presslaminering och pressning av naturfibrer, liksom i motsvarande områden för verktygstillverkning.

Förvärvet är ett för Kiefel, viktigt steg i att bli en komplett leverantör inom fordonsinredningssektorn, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093