23948sdkhjf

Subcontractor riktar blicken framåt

I mitten av november är det åter dags för Jönköpingsmässan Elmia Subcontractor. “I nuläget vet vi inte exakt hur många utställare det till slut blir men det lutar åt föregående års antal”, säger Karla Eklund, projektledare.
Elmia Subcontractor har i år valt temat 3D-printing för sin seminarieagenda.

– En av mässans viktiga uppgifter är att rikta blicken framåt. Förutom att vara en bas för affärer och kontakter är vi också en plats för inspiration och utveckling. Det är viktigt för oss att alltid ha ett finger i luften och känna av vad som är på gång, i Sverige såväl som i resten av världen, säger Karla Eklund till tidskriften Verkstäderna.

– I år sätter vi därför extra fokus på additiv tillverkning, ett ämne mer aktuellt än någonsin. Additiv tillverkning har en viktig roll i den snabba teknikutvecklingen inom industrin.

Några av världens tyngsta namn inom området kommer till Elmia Subcontractor för att ge en bild av läget i världen och Sverige, 3D-teknikens möjligheter och begränsningar, samt hur man som underleverantör kan hantera de snabba förändringarna.

Årets mässa har utställare från 31 länder varav många väldigt långväga. För första gången hittills finns även företag från Polen med på mässan, samlade i en stor samlingsmonter. Portugal, som var med för första gången i fjol är tillbaka och gör en större satsning i år, säger Eklund.

Andra intressanta delar under mässans fyra dagar är de traditionella matchmaking-aktiviteterna. Ett event som enligt deltagarna genom åren har genererat affärer för drygt nio miljarder svenska kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094