23948sdkhjf

Fortum säljer anläggning till Ineos

Petrokemispecialisten Ineos har köpt Fortums Grangemouth-baserade kraftvärmeanläggningen (CHP) i Skottland för 54 miljoner pund, motsvarande 673 miljoner kronor.  
Förvärvet kommer att bidra till att förbättra infrastrukturen för Ineos miljardprojekt i Grangemouth.

Så sent som i oktober förra året, meddelade Ineos att siten i Grangemouth skulle stängas, vilket skulle leda till att cirka 800 anställda förlorade sina arbetstillfällen. Det kontroversiella beslutet ändrades dock efter det att brittiska ministrar garanterade ett lån på 230 miljoner pund i syfte att hjälpa till för att skydda ortens framtid.

I ett pressmeddelande skriver företaget att investeringen syftar till öka sin import och lagring av etan.

Företagets kommunikationschef Richard Longden säger att arbetet vid etanterminalen utvecklas väl. Han beskriver förvärvet av CHP-anläggningen som en mycket god nyhet, vilken bidrar till att säkerställa konkurrenskraften i anläggningen samt gynnar Grangemouth.

Longden säger vidare att Fortum kommer att fortsätta att tillhandahålla drift och underhållstjänster på platsen.

I augusti i år köpte Ineos en 51 procentig andel i en landbaserad olje-och gas-licens för området runt sin Grangemouth komplex, och sa då att det kändes som om det “finns goda förutsättningar att bli en betydande aktör i Storbritanniens sektor onshore gasproduktion."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078