23948sdkhjf

Kraftig tillväxt för rörmarknaden i Östeuropa

En marknadsundersökning, genomförd av forskningsinstitut Ceresana har granskat den europeiska marknaden för rör och uppskattat att efterfrågan på dessa produkter kommer att öka till mer än 51 miljoner ton, år 2021.
Ett land som är stor konsument av rör i Europa är Ryssland. Byggandet av nya rörledningar i det här landet kommer att fortsätta att generera hög efterfrågan under de närmaste åren. Ryssland kommer att investera större belopp än andra europeiska länder i distributionsnäten för att ansluta avlägsna områden till både drickbart vatten och avfallförsörjning.

Enligt experterna kommer efterfrågan på rören i de östeuropeiska länderna att öka med cirka två procent per år under de närmaste åtta åren.

Konsumtionen av rör i Västeuropa, å andra sidan, har nästan stagnerat. Trots att ledningarna för drickbart vatten och avloppsnäten är i behov av renovering i många länder, har investeringar i denna sektor ofta skjutits upp på grund av den finansiella krisen, eller ställdes in helt.

I Medelhavsländerna i synnerhet shar ituationen förvärrats av en svag ekonomisk situation. Marknaderna i norra Europa är till stor del mättade, rapporterar forskningsinstitutet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079