23948sdkhjf

Svensk formblåsare stärker positionen

Blowtech Group i Sverige har investerat cirka 30 miljoner kronor i år för att köpa in och utveckla teknologi som ska stärka företagets position mot fordonsindustrin.
En analys genomförd av branschorganisationen Fordonskomponentgruppen, FKG, menar att svenska leverantörsföretag kännetecknas av hög automationsgrad och välutvecklade, intelligenta industriprocesser. Detta gör dem mycket konkurrenskraftiga på världsmarknaden när allt vägs samman i ”landed costs”, enligt analysen.

BlowtechGroup i Sverige är ett företag som satsar hårt på att ytterligare stärka sin position som Skandinaviens största formblåsare till fordonsindustrin. Detta genom att investera i ny, modern produktionsteknik.

-Vi har strategin att investera i allt mer intelligenta processer för att direkt få ut produkter med noll fel. Med det avser vi automatisering fullt ut, alltså att både materialhantering, bearbetning och kvalitetskontroll är helautomatisk, säger Klas Jansson, ägare och teknisk chef på BlowtechGroup i ett pressmeddelande från FKG.

Företaget har investerat tre miljoner euro under 2014 för att köpa in och utveckla en teknologi som ger högsta kvalitet.

En utmaning, eftersom formblåsning är en svävande process i betydelsen att variationerna hos plasten är svåra att kalkylera. Maskinerna måste därför kunna sortera bort avvikande detaljer så tidigt som möjligt. Varje moment måste därför ständigt säkerställas då det blivit utfört, innan detaljer går vidare till nästa steg i processen.

En helt ny automatiserad produktionscell för luftkanaler står precis färdig i fabriken. Därutöver har företaget 34 maskiner för formblåsning och cirka 20 robotar för annan hantering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063