23948sdkhjf

Glasklara PP istället för glas

Ultra Clear PP från Milliken är ett högvärdigt alternativ till glasförpackningar, som dessutom ger en rad andra fördelar. Basen är företagets klarmedel och tillsatsen ger en slutprodukt med mycket hög transparen.
PP och Millard NX 8000-serien kombinerar både låg vikt, esteiska egenskaper, formfrihet och inte minst låg vikt. Varmformning, formsprutning och formblåsning är passande bearbetningsmetoder.

Vid exempelvis varmformning är det nu möjligt att uppnå en klarhet väl i klass med PET, vilket tidigare inte varit möjligt för polypropen. Dessutom uppnås en viktsbesparing på cirka 18% hos tråg av PP, jämfört med PET-baserade tråg.

Materialkvaliteten erbjuder dessutom utmärkta peel- och seal-egenskaper, vilket gör det extra intressant för förpackningsindustrin. Vidare är kemikalietåligheten utmärkt, slagsegheten likaså.

Vid formsprutning har materialkvaliteten lägre processtemperatur, vilket ger energibesparing. Speciellt vid mycket tunnväggiga produkter som förpackningar är detta högintressant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095