23948sdkhjf

Elos Medtech i överlåtelseavtal med Dentsply Implants

Svenska tillverkaren av medicintekniska produkter, Elos Medtech, har ingått ett överlåtelseavtal med Dentsply Implants gällande ett system om dental protetisk konstruktion för skruvretinerade implantatburna broar
Dentsply Implants har uttryckt ett intresse för att låta avyttra Cresto, ett system om dental protetisk konstruktion för skruvretinerade implantatburna broar, och har sökt efter en partner som kan säkerställa verksamheten för sina befintliga kunder.

Elos Medtech tillverkar systemet sedan tidigare åt Dentspy Implants. I och med avtalet får patienter även fortsättningsvis ett behandlingsalternativ för dentala implantat som behöver skruvretinerade broar baserat på denna teknologi.

–Systemet adderar ett värde till vår befintliga medicintekniska produktportfölj inom digital tandvård och CAD-/CAM-protetik. Under de senaste åren har vi utvecklat en rad produkter som bidrar till ett förenklat digitalt arbetsflöde inom dental. Vi ser framtida fördelar av en digital portfölj och systemet i kombination med våra framtida innovativa protetiska lösningar, säger Göran Brorsson, vd och koncernchef för Elos.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094