23948sdkhjf

Samarbete om PLA-blandningar för 3D-printning

Tyska bioplastspecialisten FKuR Kunststoff GmbH och holländska Helian Polymers, en leverantör av fiberbaserade 3D-utskrift, har inlett samarbete för att utveckla nya PLA-blandningar för 3D-utskrifter.
De första resultaten och tillämpningar av samarbetet kommer att visas på årets Composites Europe mässa, rapporterar Kunststoffe International.

PLA är särskilt lämplig för FDM-processen (Fused Deposition Modeling), eftersom de har ett relativt smalt smältfönster vid låga temperaturer. Jämfört med ABS, som vanligen används för den här typen av printning, har de nya materialen förbättrat, skriver FKuR i ett pressmeddelande.

När ABS bearbetas, kan styrenångor frigöras. Detta är inte fallet med bioplasten PLA, vilket är ett miljövänligare alternativ.

En betydande nackdel med omodifierad PLA är dock materialets sprödhet och låga slaghållfasthet. Detta är något som de båda samarbetspartnerna arbetar med att förbättra i sin nya generation av PLA-baserade fiberformuleringar tillsammans med en förbättrad processbarhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082