23948sdkhjf

Svensk distributör inom MT växer på hemmaplan

Distributören av medicintekniska produkter, Mediplast, expanderar och förvärvar samtliga aktier i Brommabaserade företaget ErgoNordic AB.
Det förvärvade bolaget har framförallt egna varumärken, framförallt inom stomi, men har även egna produkter inom förband och operation. Tillika har företaget distributionsprodukter där bolagets största agentur är Seca från Tyskland, ett varumärke inom vågar och mätutrustning till sjukvården. ErgoNordic AB omsatte cirka 20 miljoner kronor under 2014.

- Det här är ett led i vår nordiska tillväxtstrategi. Vi vill stärka vår position, dels i Sverige, samtidigt som vi även utökar med ett helt nytt affärsområde Stomi, säger Fredrik Arp, styrelseordförande i Mediplast AB.

- Förvärvet passar mycket bra in i vår vision, att vara ett av de ledande distributionsbolagen i Norden avseende förbrukningsartiklar för sjukvården, säger Lars-Erik Rydell, vd för Mediplast AB.

I och med förvärvet ökar Mediplasts omsättning till cirka 470 miljoner kronor. Antalet anställda är drygt 125 personer.

Övertagandet skedde den 4 september 2014.

Mediplast är en svensk koncern, som säljer och distribuerar både egna och andra leverantörers produkter i Norden. Företaget exporterar även egna produkter till resten av världen. Produkterna är förbrukningsartiklar och utrustning med fokus på kirurgi, förband, öron/näsa/hals samt ANIVA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062