23948sdkhjf

Återvunnen plast med högsta flamskydd

Rondoplast har utvecklat ett återvunnet flamskyddat material som uppfyller den tuffa tyska järnvägsstandarden DIN 53438. Kvaliteten är utvecklad för användning i kabelkanaler för järnvägsinstallationer.
De exakta materialspecifikationerna skiljer från land till land, men marknadsreferensen är oftast en K1-klassificering enligt den tyska DIN-normen 53438.

Rondoplasts material REZYcom PP R15000 FR har utvärderats i kommersiella kabelkanaler och uppfyller de krav som Deutsche Bahn AG ställer. Med denna referens kan materialet tryggt övervägas för användning i en majoritet av världens länder, avslöjar utvecklingschef Henrik Eriksson.

Materialets flamhämmande egenskaper kommer från en specialutvecklad blandning av flamskyddsmedel. Utmaningen har varit att den återvunna råvaran innehåller substanser som verkar antagonistiskt till de ingredienser som undertrycker brandmekanismerna.

Kabelkanaler av plast förbrukar betydligt mindre resurser än traditionella kabelkanaler av betong. Nu tas alltså ytterligare ett steg mot ett mer hållbart resursutnyttjande med hjälp av återvunnen plast.

Materialet är speciellt anpassat för att ha kraftfullt flamhämmande egenskaper även i detaljer med stor godstjocklek. När materialet testas enligt UL94-standarden uppvisas en stabil V2-klassning från väldigt tunna godstjocklekar ända upp till sådana tjocklekar som vanligen utgör gränsen för vad man anser lämpligt i formsprutade detaljer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078