23948sdkhjf

Omstruktureringsarbetet fortlöper för Lanxess

Specialkemijätten Lanxess AG fortsätter systematiskt med sitt omställningsarbete av verksamheten, en trestegsraket som i slutändan kommer att leda till en konsolidering av 14 affärsenheter till 10 under 2015.
Arbetsnamnet på omställningen “Let's Lanxess Again” presenterades i samband med att koncernen lade fram resultatet för årets andra kvartal.

Omställningsprogrammet kommer att fokusera på tre områden: ökad konkurrenskraft inom Handel och administration, Drift och Produktportfölj.

I den nya affärsstrukturen kommer Lanxess att kombinera affärsenheterna Butylgummi och Butadiengummi och bilda nya enheten Däck & Specialgummi. Företagets taleskvinna säger att dessa båda har en stor kundöverlappning i Europa såväl som i Nordamerika med kompletterande regional styrka inom tillväxtmarknader.

Vidare kommer företaget att inkludera affärsområdet Keltan elastomers i befintliga affärsområdet Högpresterande elastomerer. Bolaget säger sig ha en 80 procentig kundöverlappning i detta segmentet av tekniska gummimaterial vilka används i bili- och byggindustrin, sa taleskvinnan. Gummikemikalieverksamheterna Functional Chemicals och Rhein Chemie kommer att slås samman och bilda nya affärsenheten Rhein Chemie Additive.

-Genom att slå samman dessa båda tillsatsföretag öppnas nya marknader som kan attrahera nya kunder, sa taleskvinnan och tillade att bolaget fortfarande undersöker strategiska alternativ för affärsområdena Antioxidanter och Acceleratorer. Om bolaget inte får ett attraktivt erbjudande gällande dessa kommer de att slås samman och inrymmas in affärsområdet Advanced Industrial Intermediates. Beslut kommer att tas i slutet av tredje kvartalet.

Vad som kommer att hända med företagets nitrilbutadienverksamhet är ännu inte beslutat. En möjlighet är att även den inryms i den nya konstellationen av affärsområdet Högpresterande elastomerer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064