23948sdkhjf

Socialdemokraterna utlovar satsning på grön kemi

Vid ett utspel den 26 utlovar Socialdemokraterna en miljardsatsning på ”det gröna guldet” vilket bland annat siktar på utveckling av grön kemi. För kemiindustrin innebär det här spännande möjligheter, säger Nils Hannerz, på IKEM.
Utveckling av miljövänlig kemi är ett område med många möjligheter för både mer effektiva och därmed miljövänligare kemikalier och innovationer som kan ge jobb och tillväxt i Sverige.

– För kemiindustrin innebär det här spännande möjligheter, våra medlemsföretags kompetens behövs om Sverige ska nå klimat- och miljömålen, säger Nils Hannerz, ansvarig för frågor om industriell bioekonomi på IKEM – Innovations- och kemiindustrierna.

- Men om detta ska bli verklighet måste Socialdemokraterna, liksom alla övriga partier, förstå att för att få de globala investeringarna i grön kemi att landa i Sverige räcker det inte med att vi har skogen här, det behövs även bra förutsättningar för den industri som ska göra produkter av skogsråvaran, oavsett om det är biobaserade kemikalier, bioplast eller biodrivmedel som ska tillverkas. Dessutom måste politikerna engagera sig i att marknadsföra Sverige som investeringsland. Det räcker inte att sitta hemma i Sverige och hoppas att de nya industriinvesteringarna ska landa här, säger Nils Hannerz i ett pressuttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078