23948sdkhjf

Resinex representerar Sipchem i Europa

Saudiarabiska kemikalietillverkaren Sipchem och plast- och gummidistributören Resinex Group har slutfört ett avtal om att Resinex ska ansvara för distributionen av tillverkarens EVA-portfölj i Europa.
Sipchems företag IPC (International Polymers Company) tillverkar EVA kvaliteter i Saudiarabien. Licensen tillhandahålls av ExxonMobil för produktion av ett stort antal EVA produkter för förpackningsfilm, skum, kabelledningar med flera applikationer.

Resinex kommer att erbjuda den europeiska marknaden delar av tillverkaren EVA-utbud.

- Samarbetet med Sipchem gör att vi kommer att ha en materialgrupp som inte tidigare har haft, säger Thomas Andersson vd för Resinex Norden. EVA blir således helt nytt för oss och öppnar nya möjligheter till applikations områden där vi inte varit tidigare.

Olaf Wetzel, europeisk produktchef för Resinex affärssområde Polyeten är glad för att Sipchem valt Resinex som samarbetspartner för deras första polymerprojekt.

- Sipchem EVA kompletterar vårt nuvarande erbjudande till marknaden. Vi kommer att kunna ge kunderna möjlighet att dra nytta av en ny viktig aktör på EVA marknaden och konsolidera och optimera leverantörskontakter, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078