23948sdkhjf

Visionsystem för robotceller

Robottillverkaren Kukas nya VisionTech är ett komplett visionsystem med ett skräddarsytt gränssnitt för kameror, helt integrerat med robotens styrsystem.
Visionsystemet är Kukas första där allt är integrerat I robotens operatörspanel. Systemet löser uppgifter som robotguidning, kvalitetskontroll, läsning av standardiserade industrikoder och mycket mer. Det levereras med ett verktygsbibliotek som är branschstandard för repeterbara visionlösningar, vilket gör det enkelt att konfigurera systemet.

– Vårt nya visionsystem är mycket smidigt att använda tack vare att all konfiguration sker direkt i en och samma SmartPAD, säger Joacim Lorentsson, nordisk försäljningschef på Kuka Nordic. Programmeringen görs direkt i WorkVisual.

Med VisionTech är det möjligt att integrera upp till tre kameror per robot. Företaget tillhandahåller ett komplett system innehållande kamera, linser och kablage vilket möjliggör installation på Kukas samtliga robottyper på den nordiska marknaden.

– Vårt visionsystem är lätt att använda och operatörer ser livebilder från systemet i robotens SmartPAD, säger Joacim Lorentsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078