23948sdkhjf

Högpresterande tätningar med FEA

Trelleborg Sealing Solutions har utvecklat ett avancerat analysverktyg för att kunna erbjuda kvalitetssäkrade tätningslösningar, både när det gäller materialval och konstruktion.
Verktyget är baserat på Finit Element-analys (FEA) för att kunna hantera avancerade tätningskonstruktioner på applikationsbasis. Mjukvaran ger en material- och konstruktionsmodell där man med stor noggrannhet kan analysera påkänningar av olika slag och under olika betingelser.

Detta innebär att man exempelvis kan studera beteendet vid komplexa töjningar under tuffa omständigheter över en lång tid.

Mjukvaran som utvecklats är extremt kraftfull inom det olinjära materialområdet, det vill säga inom polymerer. Noggranna modeller över olika tätningslösningar kan tas fram och analyseras.

– Dataunderlaget bygger på ett omfattande egenskapsbibliotek som vi byggt upp under årens lopp från en rad olika källor, som data från testlaboratorier och faktiska applikationer, förklarar Matthias Keck, som är chef för Development Portfolio R&D Europe för Trelleborg Sealing Solutions.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063