23948sdkhjf

Klassat flamskydd ger grön elektronik

Paxymer MB706 uppnådde nyligen den högsta statusen “Rekommenderad” i Byggvarubedömningen (BVB). Detta gör det möjligt att tillverka helt gröna elektronikprodukter som inte behöver undantas höga kravställningar.
BVB är ett svenskt byggvaruregister som gör oberoende bedömningar av alltifrån ingående komponenter till produktionsprocess och säkerställer att högsta möjliga miljöstandard efterlevs.

– Paxymer är det enda flamskyddet i registret så vitt jag vet, säger Amit Paul som är vd för Paxymer.

Han konstaterar vidare vikten av att ge byggherrar och tillverkare en möjlighet att implementera nya gröna lösningar i byggnader och elektronikprodukter. Många av de produkter som finns idag på marknaden kräver att undantag görs från Rekommenderat-kraven som ofta specificeras av kunden. Det vill nu Paxymer ändra på.

Paxymer har idag tre produkter registrerade och alla är klassade som Rekommenderade. Paxymer MB706 och MB702 för polypropen, och Paxymer MB704 för polyeten.

– Vi har sett att många byggföretag engagerar sig i LEED- och BREEAM-certifieringar, där materialval spelar en stor roll, säger Amit Paul. De nya Paxymer-kvaliteterna möjliggör än högre rating och därmed också ännu bättre kvalitet i inomhusmiljön för de som sedan ska nyttja fastigheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064