23948sdkhjf

Livsviktig noggrannhet

När LSR-membranet i medicinflaskans lock väger tre tusendels gram och serierna är miljonstora krävs extremt noggrant formverktyg och en kvalitetssäkrad tillverkning.
Schweiziska Trelleborg LSR Competence Center har specialiserat sig på detta krävande område. I ett eget verktygscentrum vid Trelleborgs huvudfabrik för LSR i schweiziska Stein am Rhein konstrueras och tillverkas alla verktyg som används i anläggningen.

Kunderna får hjälp med att välja rätt material och konstruktionslösningar. Dessutom utvecklas optimerade bearbetningsprocesser. Målet är en högkvalitativ produkt med en tillförlitlig produktionsprocess i renrum klass 7 och 8.

Ett annat aktuellt uppdrag är en ventil i en steriliseringsenhet för sjukhusinstrument. Ventilen består av en termoplastisk kropp, förseglad med en O-ring. Problemet var att konstruktionen hade ett utrymme där bakterier kunde samlas.

– En bättre konstruktion togs fram med hjälp av mycket avancerade finita element-beräkningar, berättar Ursula Nollenberger som är produktlinjechef för Liquid Silicone Rubber (LSR) Components inom Trelleborg Sealing Solutions.

Dubbelformsprutning av termoplast och LSR i ett slutet automatiserat system gav en homogen tätningsdel och det utrymme där problemet fanns fylls nu ut. Produkten genomgår nu validering och tillverkning av flera miljoner enheter per år planeras starta under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063