23948sdkhjf

Elasto Sweden gör ytterligare investeringar

Hexpolägda Elasto Sweden har för avsikt att investera i en ny produktionslinje för TPE vid sin anläggning i Åmål.
Investeringarna omfattar en dubbelskruvteknik, avancerad råvarukontroll, analysutrustning och stödsystem. Den nya linjen beräknas tas i drift under 2015.

- Investeringen är en del av vårt pågående engagemang för att leverera TPE produkter av högsta kvalitet och erbjuda support i toppklass till vår växande kundbas, säger .Kjell Fagerström, vd för Elasto Sweden AB i ett uttalande.

Plastforum rapporterade redan i februari att företaget då projekterade för en av de största investeringarna hittills i företagets historia.

Då berättade Fagerström att företaget under året och nästa år planerar att bygga om företagets befintliga produktionslokaler och anpassa dem, så att fabriksytan för produktionen av medicinska kompound utökas och blir logistiskt smartare. Som ett led därav kommer den pilotanläggning som idag inryms i produktionslokalen flyttas till annan lokal.

Vidare sa han att företagets kompounderingslinjer ska ersättas med en ny linje, specialanpassad för produktion av medicinska material. Linjen kommer att vara designad så att den på ett enkelt sätt kan modifieras till att både köra korta och väldigt långa produktionsserier, samt medge att den totala produktionskapaciteten ökar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078