23948sdkhjf

Rörelsemarginalen högsta hittills för Trelleborg

Trots en något blygsam tillväxt visade Trelleborg AB ett starkt resultat får årets andra kvartal 2014.
Koncernen ökade sin nettoomsättning med två procent och uppgick till 5 725 MSEK (5 628). Den organiska försäljningen minskade med en 1 procent.

Rörelseresultatet, exklusive andel i det samägda TrelleborgVibracoustic och jämförelsestörande poster, ökade med 11 procent till 802 MSEK (723), vilket motsvarar en rörelsemarginal på 14 procent (12,8), vilket uppges vara den högsta hittills för koncernen i ett kvartal.

Rörelseresultatet i kvartalet för TrelleborgVibracoustic, exklusive jämförelsestörande poster, ökade med 26 procent och uppgick till 39 MEUR (31). Detta motsvarar en rörelsemarginal om 8,9 procent (6,9), den högsta hittills för bolaget i ett kvartal.

Marknadsutsikterna för tredje kvartalet 2014 anses som goda. Efterfrågan bedöms vara i nivå med det andra kvartalet 2014, justerat för säsongsmässiga variationer.

Under det förestående kvartalet var försäljningsutvecklingen god i samtliga geografiska marknader förutom i Europa. I ett pressmeddelande skriver koncernen att den negativa utvecklingen i Europa främst berodde på en svagare OEM-marknad för lantbruksdäck, förskjutningar i projektleveranser samt pågående ompositioneringar mot mer värdeskapande nischer inom vissa produktsegment.

- Vi fortsätter att följa den ekonomiska utvecklingen noga och har god beredskap att hantera skiftande marknadsförhållanden, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef, i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063